Tečaj fenomenološko-egzistencijalističke psihologije

rujan 27, 2017

Tečaj fenomenološko-egzistencijalističke psihologije

 

 

Udruga za psihologiju osobnosti iz Zagreba počinje s tečajem fenomenološko-egzistencijalističke psihologije.

Možda se pitate što se to krije iza riječi fenomenologija i egzistencijalizam, može li se običan čovjek snaći u svemu tome?
Svakako! Iza tih složenih filozofskih pojmova kriju se jednostavne stvari koje opisuju život svakoga od nas:
Fenomenologija govori o tome kako doživjeti svijet i prirodu oko sebe na pravi način, izravno. Drugim riječima, to je vještina bivanja ovdje i sada, vještina doživljavanja svijeta bez predrasuda, “sa izvora”.
Egzistencijalizam govori o autentičnosti, odnosno, što trebamo učiniti kako bi živjeli vlastiti, autentični život, slobodni od tuđih utjecaja. To je vještina bivanja slobodnim od tuđeg mišljenja i tuđe procjene, vještina prihvaćanja vlastitih misli i osjećaja bez potiskivanja ili poricanja bilo kojeg dijela vlastite osobnosti.

Kome je tečaj namijenjen?
Onima koji žele raditi na sebi i tako se možda osloboditi nekih problema koji ih muče. Tako će polaznici tečaja saznati kako nastaju mnogi psihološki problemi, od depresije i ovisnosti, do straha od javnog nastupa, tjeskobe i anksioznosti te kako ih se uspješno riješiti.
Tečaj je namijenjen i onima koji žele steći nove uvide u zanimljiv svijet psihologije, filozofije i psihoterapije. Srest ćemo mnoge genijalne filozofe, psihologe i psihoanalitičare dvadesetog i dvadeset i prvog stoljeća te upoznati njihov život i djela.

Tečaj se odvija jednom tjedno u trajanju od dva školska sata. Cijena je 100 kuna mjesečno.

Prijave na mail.: empatija@vip.hr

 

 

Ocijeni:

 Nastavak ovog teksta dostupan je članovima Udruge za psihologiju sebstva.  


Za informacije oko članstva pišite na: empatija@vip.hr

 

Existing Users Log In
   
O nama , , ,